Beeld uit een eerder gespeelde wedstrijd.

Zaterdag 12 maart speelden de Heren 1 van BV Aalsmeer tegen de Heren 2 van BV Hoofddorp. Een uitwedstrijd voor Aalsmeer; de vorige ontmoeting was thuis gewonnen door Aalsmeer (51-44).

Na het eerste kwart was de stand 16-13 in het voordeel van Hoofddorp, met name dankzij vier driepunters van het thuisteam. In het tweede kwart scoorde Hoofddorp maar 7. Dit was te danken aan goed verdedigend werk van Aalsmeer. Door mooie punten van Kees Buskermolen en Valentijn Stokman werd de eerste helft afgesloten in het voordeel van Aalsmeer (23-26).

Het derde kwart begon Hoofddorp weer sterk, de driepunters vielen weer en Aalsmeer had het zwaar. De verdediging was niet scherp genoeg en de aanval verliep stroef. Hoofddorp maakte 5 driepunters en nam de leiding met 45 tegen 38. Het vierde en laatste kwart begon meteen weer met een driepunter van Hoofddorp. Alan Tekleghiorghis hield Aalsmeer in de wedstrijd door meteen te counteren met een driepunter voor Aalsmeer. Door een 7-0 run door punten van Jasper Polak, Alan Tekleghiorghis en Valentijn Stokman vond Aalsmeer weer aansluiting (50-47). Hierna verliep de wedstrijd gelijk op totdat Hoofddorp achtereenvolgens drie en twee punten scoorden met minder dan 30 seconden op de klok en daarmee de voorsprong nam. De laatste seconden verliepen zenuwslopend: Hoofddorp miste maar liefst vier vrije worpen;  Jasper en Alan maakten daarentegen twee vrije worpen waardoor Aalsmeer gelijktrok (57-57). Hoofddorp kreeg via een open lay-up nog de kans om de wedstrijd te beslissen in de laatste seconde, maar Aalsmeer had geluk, want ook deze werd gemist. Er mocht een verlenging van 5 minuten gespeeld worden voor de overwinning.

Aalsmeer speelde redelijk goed basketbal in de verlenging maar wist de kansen helaas niet te benutten. De punten in de verlenging kwamen vooral voort uit vrije worpen, dit in het voordeel van Hoofddorp. De tegenstander nam de leiding met 62-58 met minder dan 30 seconden op de klok. Aalsmeer moest iets forceren en deed dat via een driepunter van Valentijn Stokman: 62-61. Na twee gemiste vrije worpen van Hoofddorp, kreeg Aalsmeer de kans om de wedstrijd te beslissen. Na een gemiste lay-up van Alan, kreeg Valentijn de rebound te pakken en scoorde 62-63 met nog 5 seconden te spelen. Na een snelle uitgooi van Hoofddorp kregen ze nog een grote kans om te winnen. Weer een vrije lay-up en weer werd deze gemist door Hoofddorp tot groot ongeloof van beiden teams. Op wonderbaarlijke wijze had Aalsmeer de overwinning over de streep getrokken!