Spelregels

Spelregelbewijs

Basketball is een fantastische sport, maar het wordt als basketballer nog leuker als je de spelregels beheerst. Daarvoor is er Basketball Masterz. Via de site van Basketball Masterz kunnen NBB-leden het spelregelbewijs halen. Zo’n spelregelbewijs maakt basketballers van jongs af aan vertrouwd met de regels en geeft je in het veld meer inzicht in – én begrip voor – beslissingen van de scheidsrechter. Daarnaast draagt het kennen van de regels bij aan een sportiever spelverloop en een veiliger sportklimaat!

Daarom willen we dat alle spelers van 14 jaar hun spelregelbewijs halen. Leden ontvangen van de vereniging de uitnodiging  om in te loggen op Basketball Masterz. Leden kunnen het spelregelbewijs halen op de website van Basketball Masterz. Hier logt men in met zijn/haar Sportlink account. De meeste leden hebben al een Sportlink account vanwege de Basketball.nl app. Heb je nog geen Sportlink account?  Neem dan contact op met de vereniging via info@bvaalsmeer.nl.

Is het spelregelbewijs behaald? Dan vind je het spelregelbewijs als download in je account.

Niet nodig? Denk je dat je het allemaal wel weet? Test hier je kennis zonder in te loggen!

Scheidsrechters

Bijna alle senioren van onze vereniging zijn in het bezit van een schiedsrechtersdiploma. Zij zetten zich in tijdens onze thuisweekenden om de wedstrijden zo goed mogelijk te laten verlopen. Er zijn zelfs een aantal E-scheidsrechters actief binnen onze vereniging die op het hoogste Afdelingsrayonniveau mogen fluiten.

Met enige regelmaat organiseert Basketball Vereniging Aalsmeer ook voor de leden ouder dan 14 jaar, die nog geen scheidsrechter zijn, een scheidsrechterscursus waar de fundering voor het optreden als scheidsrechter wordt gelegd. Wil je zelf leren fluiten en zie je jezelf wel als scheidsrechter meedoen aan de wedstrijden, neem dan vooral contact op met je trainer of meld je aan bij de voorzitter.

Mocht je zelfstandig de spelregels willen bestuderen dan vind je hier een mooi overzicht waar alle spelregels kort weergegeven staan.

Onze sponsors

De Bloemhof

Hornweg 187
1432 AA Aalsmeer
Tel 0297 – 325447

De Proosdijhal

Edisonstraat 6
1433 KA Kudelstaart
Tel 0297 – 340440

De Waterlelie

Dreef 7
1431 WC Aalsmeer
Tel 0297 – 322022

Volg ons:

Let's play ball

Share This