Een veilige vereniging

Aan alle sporters, ouders van sporters, toeschouwers, kaderleden en vrijwilligers van de BVA,

We vinden het heel belangrijk dat iedereen zich binnen onze vereniging prettig en veilig voelt. We zijn er best trots op dat we het over het algemeen heel goed doen met zijn allen! Maar het kan natuurlijk voorkomen dat er iets gebeurt waar je je niet prettig bij voelt. En soms kan het zelfs zo zijn dat je niet weet hoe je dat in je eentje moet oplossen. Ook in zo’n geval willen we er graag voor je zijn.

Daarom heeft Basketball Vereniging Aalsmeer twee contactpersonen aangesteld. Daar kun je terecht met vragen, vermoedens, meldingen en klachten over grensoverschrijdend gedrag zoals pesten, buitensluiten, bang maken, discriminatie, seksuele intimidatie, agressie of beschuldigingen.

Voel je je machteloos, onzeker, bang, boos of vernederd en heb je het gevoel dat je dit niet goed kwijt kunt bij je eigen trainer/coach? Neem dan contact op met één van onze contactpersonen.Wil je graag je verhaal bij iemand kwijt over iets waar je tegenaan loopt of twijfels over hebt, dan kan dat natuurlijk ook.

Samen met je contactpersoon kun je dan bespreken wat je het beste kunt doen en waar je mogelijk terecht kunt. Dergelijke gesprekken zijn uiteraard vertrouwelijk. Wel moet elk incident zonder je naam te noemen (geanonimiseerd) bij het bestuur worden gemeld, omdat het bestuur de verantwoordelijkheid draagt voor alles wat er binnen en rondom de vereniging gebeurt. De contactpersoon probeert je te helpen en geeft je advies over mogelijke vervolgstappen en instanties waartoe je je kunt wenden, zoals een vertrouwenspersoon van het NOC*NSF, een klacht- of tuchtcommissie van de bond, de politie of een huisarts.

Je kunt onze contactpersonen altijd aanspreken bij de vereniging voor informatie of een gesprek, maar als je dat liever hebt kun je ook bellen of mailen.

De contactpersonen van onze vereniging zijn:

Rob Thomas (voorzitter) Joyce Schwegler
tel.: 06 537 888 32 tel.: 06 384 066 08
e-mail: voorzitter@bvaalsmeer.nl e-mail: joyceschwegler@hotmail.com

 

Als je het prettiger vindt contact op te nemen met iemand van buiten de vereniging, dan kun je ook terecht bij de vertrouwenscontactpersonen (VCP’s) van de Nederlandse Basketball Bond. Zij zijn gecertificeerd en bij NOC*NSF geregistreerd:

Annie Kerkhof Walter Wallé
tel.: 06 25083751  tel.: 06 23982568
e-mail: ahkerkhof@kpnplanet.nl e-mail: walter2@quicknet.nl

Onze sponsors

De Bloemhof

Hornweg 187
1432 AA Aalsmeer
Tel 0297 – 325447

De Proosdijhal

Edisonstraat 6
1433 KA Kudelstaart
Tel 0297 – 340440

De Waterlelie

Dreef 7
1431 WC Aalsmeer
Tel 0297 – 322022

Volg ons:

Let's play ball

Share This